آرایش مخصوص فصل تابستان/ بانوان برتر

تابستان پر از چیزهای هیجان انگیز و منحصر به فرد هست! اما یک آرایش ذوب شده، خط چشم ریخته شده، رژلب فوق العاده چسبنده و ... جزء مواردی هست که ممکنه کارهای هیجان انگیزی که میشه در تابستان انجام داد رو تحت تاثیر قرار بده و نذاره اونطور که باید از این فصل جذاب و خاص لذت ببریم!

آرایش تابستانی اصول و قواعدی داره که اگر با نکات مربوط به اون آشنا باشید میتونید یک آرایش تابستانی جذاب داشته باشید و بدون نگرانی از خراب شدن آرایشتون، تابستان خودتون رو به بهترین شکل ممکن سپری کنید و خاطرات خوشی رو رقم بزنید!

با گرم شدن هوا و شروع فصل تابستان، زمان مناسبی برای امتحان کردن ترندهای روز آرایشی، بخصوص استفاده از رنگ های شاد و جذاب فرا می رسد. اما اگر مراقب انتخاب محصولات و لوازم آرایشی خود نباشید، ممکن است تجربه خوبی از آرایش تابستانی کسب نکنید؛ چرا که در این فصل به دلیل افزایش دمای هوا و تعریق صورت، احتمال ماسیده شدن آرایش افزایش می یابد. به همین دلیل اغلب میکاپ آرتیست ها از لوازم آرایشی فوق العاده سبک در آرایش تابستانی خود استفاده می کنند. در این فصل، استفاده از محصولات ضد تعریق و ضد آب بهترین گزینه است که نباید از آن غافل شد.

اولین نکته ای که قبل از آرایش کردن باید در نظر داشته باشید، پاکسازی پوست و آماده سازی آن است. بدین منظور اکثر بانوان قبل از آرایش کردن، ابتدا صورت را با شوینده مخصوص نوع پوستشان شستشو می دهند و سپس با استفاده از مرطوب کننده و آبرسان پوست را برای آرایش آماده می سازند. استفاده از آب سرد در زمان شستشو توصیه می شود تا منافذ باز پوست بسته شوند. همچنین کرم پودر و ضد آفتاب انتخابی باید متناسب با نوع پوست باشد. اگر پوست چربی دارید حتما از پرایمر مات کننده پوست استفاده کنید. در کل پرایمر سبب ماندگار تر شدن آرایش شما می شود. همچنین دقت داشته باشید استفاده از ضد آفتاب در تابستان ضرورت بیشتری دارد. البته استفاده از ضد آفتاب در همه فصل ها ضروری است.  

بعد از آماده سازی زیرسازی، نوبت به استفاده از کرم ضد آفتاب است. بهتر است از کرم های ضد آفتاب رنگی به جای کرم پودر جهت پوشش دهی پوست استفاده کنید. بدین صورت احساس سنگینی روی پوست نخواهید داشت. البته استفاده از نوع خشک،کرم پودر بهتر است. همچنین با استفاده از پرایمر ماندگاری ضد آفتاب و کرم پودر بیشتر خواهد شد.  اگر دچار تعریق شدید، برای جلوگیری از ماسیده شدن و بهم خوردن آرایش، کافیست از پدهای خشک برای جذ ب رطوبت اضافی پوست استفاده کنید و به صورت ضربه ای آن را روی پوست بزنید. 

آرایشِ‌ لایت زیبایی‌های طبیعی و ذاتی فرد را پر رنگ‌تر می‌کند و باعث می‌شود فرد متوجه شود که چه زیبایی‌های در درونش وجود دارد که تا به حال به آنها توجه نکرده و سپاسگزاری‌اش را به‌ جا نیاورده است. یکی دیگر از راهکارهای موثر برای داشتن یک آرایش تابستانی زیبا و بدون نقص، استفاده از لوازم آرایشی ضد آب است. هیچ چیز بدتر از ریمل و خط چشم ریخته شده در اطراف پلک نیست. پس با ارتقای ریمل و خط چشم خود به مدل ضد آب، از پخش شدن آرایش چشم خود در فصل تابستان جلوگیری کنید. همان طور که می دانید، برخی از ریمل های ضد آب قابلیت استفاده در استخر را هم دارند. بنابراین با خیال راحت از آنها در فصل تابستان استفاده کنید.

درست است که لوازم آرایشی شاین دار و درخشان سبب ایجاد درخشش روی پوست می شوند اما درخشش بیش از حد در فصل تابستان به هیچ عنوان توصیه نمی شود. زیرا فصل تابستان و گرمای هوا باعث ایجاد رطوبت در پوست می شود. حالا تصور کنید رطوبت با لوازم آرایشی درخشانی که روی پوست استفاده کرده اید، ترکیب شود. مطمئنا از نتیجه کار خرسند نخواهید شد.  

 استفاده از رنگ های عمیق و پر رنگ در آرایش صورت جالب است اما نه برای فصل تابستان. بهتر است از رنگ های ملایم، لطیف و روشن برای آرایش چشم و لب استفاده کنید. برای آرایش چشم می توانید از سایه های رنگ نوود استفاده کنید. همچنین می توانید با استفاده از خط لبی همرنگ پوست محدوده لب ها را مشخص کنید و رژ لبی ملایم با رنگ روشن استفاده کنید. این کار باعث جذابیت بیشتر چهره می شود. امروزه مدل ابروهای پرپشت و دخترانه هم ترند شده است. برای این که ابروهای پر و زیبایی داشته باشید، می توانید با استفاده از مداد یا سایه ابرو اقدام به طراحی آن نمایید. سپس می توانید ابروها را رو به بالا شانه زده و از ژل ابرو برای تثبیت تارهای آن کمک بگیرید. 

پس از مصرف کرم پودر، نوبت به فیکس کردن آن می رسد. برای این کار می توانید از پودر فیکس متناسب با نوع پوست خود استفاده کنید. استفاده از پودر فیکس به افزایش دوام میکاپ و آرایش تابستانی شما کمک زیادی می کند. پس از تثبیت آرایش با استفاده از پودر فیکس، از مقداری برنزر استفاده کنید. از آنجایی که توصیه می شود در آرایش تابستانی از رنگ های تند استفاده نشود، استفاده از برنزر به شما کمک می کند تا رنگ و جلوه خاصی به آرایش خود ببخشید.

برنزر را روی گونه، بالای پیشانی و دو طرف تیغه بینی بزنید. سپس روی گونه را رژگونه زده و آن را با استفاده از یک براش به خوبی فید کنید .

پس از آرایش چشم و ابرو، در مرحله آخر نوبت به آرایش لب ها می رسد. در آرایش لب ها نیز بهتر است، هماهنگی تناژ رنگی سایر محصولات آرایشی را در نظر داشته باشید. اگر میکاپ چشم شما از نوع رنگی است، توصیه می شود از رژلب نود به رنگ کرم یا صورتی روشن استفاده کنید. حتی می توانید یک برق لب ساده بزنید و از طراحی های پیچیده دوری کنید.

اما اگر مدل آرایش تابستانی شما ساده و روشن است، می توانید مانور بیشتری روی آرایش لب ها بدهید. استفاده از رنگ های صورتی، هلویی، نارنجی و … برای لب ها در آرایش تابستانی بهترین گزینه است.

images.jpg?1687608459824

نکات آرایش تابستان:

  1. روتین روزانه مراقبت از صورت خود را فراموش نکنید.
  2. ضد آفتاب بزنید.
  3. پرایمر صورت مناسب خودتان را تهیه کنید.
  4. در فصل تابستان آرایش کمتری داشته باشید.
  5. لوازم آرایشی مات انتخاب کنید.
  6. از رنگ‌های ملایم و ظریف ملایم کنید.
  7. زیباترین آرایش چشم تابستانی را انجام دهید.
  8. به آرایش لب‌ها اهمیت بدهید.
  9. از محصولات ضد آب استفاده کنید.
  10. آرایش خود را با استفاده از اسپری فیکس به اتمام برسانید.

میلاد حضرت قائم (عج)

خورشید نیمه شعبان

نیمه ی ماه زیبای شعبان آمده جلوه ی حی منان

نور دل و جان همه ی ی آمد مهدی آل فاطمه«س» آمد

لطف تو بی عدد یابن الحسن مدد

یا مهدی یا فارس الحجاز

زینت محفل و مجلس آمد نرگس حضرت نرجس آمد

تبارک خدا به روی تو عالم همه ی ی فقیر کوی تو

تو نور سرمدی آقا ؛ خوش آمدی

یا مهدی یا فارس الحجاز

می‌گیریم در حریم نوکری ما عیدی از امام عسگری

خدا به تو زیبا پسر داده پسر نگو ؛ قرص قمر داده

عیدی به ما بده یک کربلا بده

یا مهدی یا فارس الحجاز

آرایش مناسب فصل بهار / بانوان برتر

فصل بهار دارد از راه می رسد و نوبت به آن رسیده که ما هم مانند طبیعت، متفاوت به نظر برسیم. بسیاری از خانم ها دوست دارند که به تازه شدن طبیعت، تغییرات خاصی در چهره و ظاهر خودشان بدهند تا در روزهای بهاری، مانند قبل بدرخشند.

شاید بتوان از لوازم آرایشی قدیمی برای آرایش فصل بهار استفاده کرد؛ اما قبل از اینکه بخواهید از لوازم آرایشی مناسب استفاده کنید، باید بدانید که اصلا راه و روش اصولی برای میکاپ در فصل بهار چیست؟

عید نوروز در ایران باستان / بانوان برتر

تاریخچه و آداب و رسوم عید نوروز 
عید نوروز در ایران اولین روز از سال نو و مصادف با یکم فروردین است. جشن نوروز ریشه در ایران باستان دارد و مراسمی است کهن با تاریخچه‌ی غنی که از دوران قدیم به یادگار برایمان باقی مانده است.

منشآ و پیدایش نوروز متعلق به کجاست؟
نوروز یک جشن قدیمی و کهن از اقوام متعددی است که به ارث رسیده‌ است اما شناسنامه ایرانی به خود گرفته و از آن به عنوان نماد پیوند دهنده ی افراد و اقوام ایرانی ایران یاد می‌شود. نوروز، با عنوان رسمی «روز بین‌المللی نوروز»، توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی و معنوی بشر به ثبت جهانی رسیده‌ و این روز یکی از روزهای مقدس و اعیاد مذهبی زرتشتیان و بهاییان نیز به‌ شمار می‌رود.

همچنین در شاهنامه درباره نوروز اینگونه نوشته شده است: جمشید در حال گذشتن از آذربایجان بوده است که دستور می دهد برایش تختی قرار دهند، سپس با تاجی پر زرق و برق روی آن تخت می نشیند و با تابش نور خورشید به آن تاج زرین، روشنایی و نور فراوانی دنیا را فرا میگیرد و به خاطر شادمانی مردم آن روز را نوروز می نامند.

فروردین
ماه فروردین به فروهر ها یا فروشی ها تعلق دارد. جشن نوروز نیز در واقع نمادی از سالگرد بیداری طبیعت از خواب زمستانی است که به حیات منتهی می شود. فروهر یکی از نیروهای غیر مادی در وجود انسان است و در واقع نوعی همزاد آدمیان که پیش از آفرینش مادی مردمان در جهان مینوی به وجود می آید و بعد از مرگ آدمیان نیز دوباره به جای نخستین خویش باز می گردد. در تاریخچه و آداب و رسوم عید نوروز نوشته شده است که ایرانیان باستان تنها قهرمان را فروهر می دانستند اما بعدها پرهیزگاران نیز از این نعمت برخوردار شدند. آن ها سالی یک بار برای دیدار بازماندگانشان در خانه های خویش فرود می آیند و اگر خانه را درخشان تمیز ببینند، ورود آن ها موجب خیر و برکت خواهد شد. اگر خانه را در هم و آشفته ببینند، برای آن ها طلب برکت نخواهند کرد.

عید نوروز چیست؟
تاریخچه و آداب و رسوم عید نوروز این روز در ایران و افغانستان نوید‌ دهنده سال جدید است. نوروز در کشورهایی مثل تاجیکستان، روسیه، ترکمنستان، هند، پاکستان، قرقیزستان، سوریه، عراق، گرجستان، جمهوری آذربایجان، آلبانی، چین و ازبکستان تعطیل رسمی است و مردم به جشن و پایکوبی می‌پردازند. ما این جشن باستانی و کهن را از اقوام مختلفی در منطقه به ارث برده‌ایم. جشنی که با رنگ و بویی ویژه، هویتی ایرانی گرفته و نماد پیوند اقوام و مردمان ایران است. نوروز را شروع رستاخیر طبیعت، موعد رویش و تولد نباتات می‌دانیم و باورمان بر این است که همگام با طبیعت، ما نیز باید روزگار نو و تازه‌ای را با روح و روان تازه و پوشیدن لباس نو آغاز کنیم. شروع جشن نوروز با اعتدال بهاری همزمان است. موعدی که خورشید در حرکت ظاهری‌اش در ابتدای برج حمل، استوای زمین را قطع می‌کند و ساعات روز و شب با هم برابر می‌شود. در تقویم خورشیدی، لحظه تحویل سال، اولین روز (هرمز روز یا اورمزد روز) از ماه فروردین شمرده می‌شود.اب و رسوم پیش از نوروز در ایران | سنت استقبال از بهار
سال روزهای پایانی خود را تجربه می کند و تقویم خبر از آمدن نوروز می دهد. مردم سرزمین مان به تکاپو افتاده اند تا از آداب و رسوم پیش از نوروز در ایران جا نمانند و سنت ها را به جای بیاورند. همه کم و بیش آداب قبل از رسیدن سال نو را می دانند و از ماه ها قبل برای اجرای شان برنامه ریزی می کنند. باید همه چیز مهیای آمدن بهار و برپا شدن خوان نوروزی شود؛ برای همین است که کسی چیزی برای اجرای آداب عید نوروز کم نمی گذارد و همه تمام توان شان را در هر چه بهتر اجرا کردن رسم ها به کار می گیرند؛ آیین هایی که از گذشته تا به امروز تغییرات زیادی به خود دیده اند.


آنچه که از مراسم پیش از نوروز برجای مانده است

امروزه همه با نزدیک شدن به سال نو به کارهای خاصی مشغول می شوند که همگی آنها از گذشته های دور به یادگار مانده اند. این مراسم عبارتند از:

۱- خانه تکانی | زدودن آلودگی ها

اواسط بهمن که از راه می رسد کم کم ذهن خانم خانه به شستن، تمیز کردن، وسایل نو خریدن، تعمیر کردن ابزارها، شستن فرش‌ها و لباس‌ها مشغول می شود. طبق رسم دیرین، برنامه ریزی برای خانه تکانی را خانم خانه برعهده می گیرد؛ اما کسی نباید از زیر کار در برود و این مراسم مشارکت همه اعضای خانواده را می طلبد.

دلیل این خانه تکانی چیست؟ در ایران باستان اعتقاد بر این بود که نباید هیچ گونه آلودگی از سال پیش، بر جسم و جان خانه باقی بماند و باید سال نو در محیطی پاکیزه برای اعضای خانواده آغاز شود.

بهتر است در این میان فراموش نکنیم که خانه تنها یک نمود بیرونی از زندگی ماست و آنچه اهمیت دارد این است که با دلی پاک و عاری از هر گونه کینه و نفرت به استقبال عید نوروز برویم.

2- خریدهای نوروزی 

با آغاز ماه اسفند بازارها و مراکز خرید رنگ دیگری به خود می گیرند. همهمه ای در بازارها و خیابان ها برپا می شود و بساط دست فروشان در همه جا به چشم می خورد. هرکس بسته به وسع مالی خود سعی می کند تکه ای لباس نو بخرد و وسایل پذیرایی از مهمانان عید نوروز را آماده کند. در این میان بسیاری به فکر نو کردن وسایل زندگی شان می افتند و دوست دارند با ورود به سال نو تعدادی لوازم نو نیز در خانه داشته باشند.

آجیل، میوه و شیرینی هم قسمت های خوشمزه این خرید هستند که در بخش پایانی از فهرست خریدهای نوروزی قرار دارند و معمولا دیرتر از همه اقلام دیگر تهیه می شوند.

1402.jpg?1677921484158

3- از راه رسیدن حاجی فیروز و عمو نوروز

حاجی فیروز یک چهره شناخته شده در فرهنگ فولکلور ایرانی است که در روزهای پایانی سال، به شهرها و روستاها می آید تا خبر رسیدن نوروز را به مردم بدهد. حاجی فیروز مردی لاغراندام است که کلاه دوکی بر سر دارد و گیوه های نوک تیز با لباسی سُرخ برتن می کند. او یک دایره‌ زنگی یا تنبک در دست می گیرد و به رقص، شیرین‌کاری و خواندن آواز می پردازد و هرکس می تواند بسته به وسع خود مقداری پول به او پرداخت کند.

به جز حاجی فیروز، چهره فولکلور دیگری نیز در خیابان ها به چشم می خورد که آمدن سال نو را نوید می دهد و با نام عمو نوروز یا بابا نوروز شناخته می شود. این شخصیت افسانه ای به همراه حاجی فیروز می آید و در شهرها و روستاها به گردش می پردازد. از ویژگی های ظاهری او می توان به مو و ریش سفید، کلاه نمدی، کمربند ابریشمی آبی، شال سفید، شلوار کتان و گیوه تخت‌ نازکش اشاره کرد.

4- کاشتن سبزه

سبزه کهن ترین و بارزترین نمادی است که بر سر سفره هفت سین قرار می دهیم. اهمیت این نماد به حدی است که در گذشته های دور و در ایران باستان، 25 روز مانده به پایان سال، دوازده ستون از خشت خام در میدان شهر می ساختند تا به نشانه ۱۲ ماه سال بر روی هریک دانه یا غله ای بکارند. گندم، جو، برنج، باقلا، کاجیله (گیاهی از تیره‌ مرکبات)، ارزن، ذرت، لوبیا، نخود، کنجد، عدس و ماش را بر روی هر یک از این ستون ها سبز می کردند. مردم در ششمین روز فروردین، شادی کنان این سبزه ها را می کندند و جشنی برپا می ساختند.

درست است که امروزه دیگر خبری از آن ستون ها نیست؛ اما هنوز هم بسیاری در خانه های شان رسم سبزه سبز کردن را انجام می دهند و ده روز یا دو هفته پیش از نوروز، در ظرف‌های کوچک و بزرگ دانه‌هایی چون گندم، عدس، ماش و … را سبز می کنند تا بر سر سفره هفت سین قرار گیرد.

5- پنجشنبه آخر سال

یادکردن از رفتگان یکی دیگر از مراسم استقبال از نوروز است که از دیرباز میان مردم رواج دارد. این مراسم برای آنهایی که به تازگی و در طول سال گذشته عزیزی را از دست داده اند، رنگ و بوی دیگری دارد و از اهمیت خاصی برخوردار است.حتا برخی سبزه و وسایل هفت سین یا نمادهایی از نوروز را بر مزار رفتگان می نهند تا روح آنها را در شادی این جشن سهیم کنند.

برای آنکه سال با حال و هوایی معنوی خاتمه یابد، به جز زیارت اهل قبور، رفتن به زیارتگاه‌ها و امامزاده ها و مزار شهدا نیز در این روز انجام می شود و اماکن متبرکه را مملو از جمعیت می کند.

6- سمنوپزون

سمنو یکی از اجزای خوشمزه سفره هفت سین است که در بسیاری از مناطق ایران طی مراسم خاصی طبخ می شود. اعضای خانواده و دوستان دور هم جمع می شوند و با خواندن آوازهای خاص و حتی برگزاری رقص های محلی سمنوی هفت سین را تهیه می کنند.

جوانه گندم و آرد مواد اصلی تشکیل دهنده این خوراکی هستند که علاوه بر نقش نمادین در هفت سین، خواص زیادی نیز برای سلامتی انسان دارد.

7- آماده سازی و وسایل هفت سین 

سفره هفت سین مهم ترین نماد نوروز است که در خانه ها برپا می شود. از دیرباز این سفره رنگین، ۷ روییدنی و خوراکی که با حرف "سین" شروع می شوند را در خود دارد: سیب، سبزه، سنجد، سماق، سیر، سرکه و سمنو.

علاوه بر این خوراکی ها، قرآن، آینه، شمع، تخم‌مرغ رنگ شده، ماهی قرمز، نان و سبزی، گلاب، گل، سکه و ... نیز بر سر این سفره قرار می گیرند. جالب است بدانید که مردم هر شهر و دیار به گونه ای متفاوت این سفره را می آرایند و سعی می کنند به بهترین شکل آن را آماده کنند.

هر سین در سفره هفت سین نماد چیست؟

سیب: سیب نماد سلامتی و تندرستی بوده و وجود آن در میان هفت سین به منظور تندرستی اعضای خانواده در سال جدید است تا آن ها را از گزند آسیب و بیماری حفظ نماید.
سبزه: زیباترین نماد سفره هفت سین، سبزه است که نماد حیات و شادابی می باشد. اغلب ایرانیان از این نماد به منظور داشتن سالی شاد و با طراوت استفاده می کنند. سبزه همچنین نماد فرشته اردیبهشت است.
سمنو: سمنو سَمبل خیر و برکت است. ایرانیان چند روز پیش از شروع سال جدید این ماده را از پخت جوانه های گندم تهیه می کنند و معتقدند که قرار گیری آن بر روی سفره هفت سین، سبب افزونی نعمت و برکت در زندگی آن ها خواهد شد.
سرکه: سرکه نماد جاودانگی است. در گذشته از سرکه برای باطل کردن سحر و جادو استفاده می شده است. قرار گرفتن این نماد بر روی سفره هفت سین سبب خواهد شد تا ناملایمات سال نو از بین برود.
سیر: سیر سَمبل اهورا مزدا و نمادی از تندرستی و سلامت است. اغلب پیشینیان از خواص دارویی سیر به منظور درمان برخی از بیماری ها استفاده می نمودند؛ از این رو می توان از این ماده برای داشتن سالی بدون بیماری بر روی سفره هفت سین استفاده نمود.
سکه: سکه یکی از نمادهای رزق و روزی است. افراد سکه را در میان سفره خود جای داده اند تا در سال جدید از درآمد مناسبی برخوردار گردند و روزی آن ها از سوی خداوند افزایش یابد.
سماق: نماد و چاشنی شادی و صبر و استقامت سماق است. وجود این ماده بر روی سفره هفت سین به این منظور بوده است که سال پیش رو را با نهایت شادی و استقامت در برابر سختی ها دنبال نماییم.
سنجد: سنجد با دو نماد در میان افراد شناخته می شود. اغلب مردم سنجد را نماد عشق و دلباختگی می دانند و آن را به منظور افزایش علاقه در بین اعضای خانواده، بر روی سفره هفت سین قرار می دهند. اما برخی دیگر از افراد معتقدند که سنجد نماد گرایش به عقلانیت است؛ از این رو قرار دادن آن بر روی سفره می تواند سبب شود تا تمام تصمیمات فرد در سال جدید بر اساس عقلانیت صورت پذیرد.

8-چهارشنبه سوری | برافروختن آتش در پایان سال

غروب آ‌خرین سه شنبه سال به چهارشنبه سوری مشهور است و در این شب مراسم مختلفی انجام می گیرد. اصلی ترین مراسم، برپا کردن آتش و  پریدن از روی آن است که در همه نقاط کشور برگزار می شود. مردم در شهرها و روستاها جشنی برپا می کنند و نشاط و شادمانی در همه جا به چشم می خورد.

9- خوردن سبزی پلو | طعم تازگی و نشاط

به شب پیش از سال تحویل شب عرفه می گویند و در طی آن از خانه ها، بوی سبزی پلو با کوکوسبزی، سیر تازه و ماهی به مشام می رسد. در قدیم، آنهایی که توانمندتر بودند برنج، روغن، ماهی و تخم مرغ برای مستمندان تهیه می کردند تا آنها نیز بتوانند از این شب بهره ببرند.

اعتقاد بر این است که خوردن این غذا در این شب، دل را زنده می کند و نشاط و سرزندگی به همراه می آورد. امروزه تهیه ماهی بسیار آسان است اما در گذشته امکان تهیه آن به این راحتی وجود نداشت پس آن را بعد از صید در آ‌ب نمک غلیظ می خواباندند، دود می دادند و خشک و نمک سود می کردند تا ماهی دودی تهیه کنند و در شب عید به مصرف برسانند.

برخی آداب و رسوم جالب پیش از نوروز در شهرهای ایران

مردم سراسر ایران به گونه ای خاص به استقبال نوروز می روند؛ اما در این مطلب به گوشه ای از آنها اشاره می کنیم:

* در ترکمن صحرا، رسم بر این است که پس از خانه تکانی با نخ سفید و سیاه، اسپند، نظر چشم، منجوق، نمک و نوعی چوب به نام داغدان وسیله ای می سازند و آن را به نشانه برکت از بالای در خانه آویزان می کنند.

* در ورامین از حدود بیست روز پیش از عید، مراسم سمنو پزان برگزار می شود و زنان در طی پخت آن از حضرت زهرا حاجت می خواهند. آنها در روز پخت سمنو آش نیز خیرات می کنند و همچنین معتقدند که مردها و افراد ناپاک نباید به گندم خیس خورده سمنو نگاه کنند.

* در کردستان مردم با رسم کوسه گردی به استقبال نوروز می روند. در این مراسم فردی در آخرین روزهای پیش از عید با لباسی مانند کوسه در میان مردم می گردد تا باعث سرگرمی و تفریح و خنده آنها شود؛ اما همین طنز از عمیق ترین واقعیات تلخ جامعه سخن می گوید و دردها و رنج ها و آرزوهای تحقق نیافته یک قوم را بازگو می کند.

* در همدان سبزه انداختن با وسواس زیادی انجام می شود. آنها در گذشته معتقد بودند که دانه سبزه هفت سین، باید از فرد مومنی خریداری شود تا رشد بهتر سبزه و محصول بیشتر در سال آینده را به ارمغان آورد. در این میان اگر فروشنده ای مغازه ای به سوی قبله داشت فروش بیشتری را تجربه می کرد.

همدانی ها، پیش از عید نوروز غذایی به نام قوت خدر نبی یا غذای خضر نبی می خورند که از ترکیب نان خشک، گردو، پنیر و شیر تهیه می شود. در گذشته باور بر این بود که با خوردن این غذا، حضرت خضر بر فرد نظر می کند.

* در ماسال، در صبح روز چهارشنبه پیش از نوروز، سه تا هفت مرتبه از روی رودخانه می پرند و طلب سلامتی خود و خانواده شان می کنند.

* در شفت، مردم با مراسم زیبای عروس گوله به استقبال نوروز می روند. عروس گوله یا گل عروس، نمایشی است که در آن غول، پیربابو و نازخانم نقش اصلی را برعهده دارند. غول نشانه ای از سیاهی و زمستان و پیربابو، نماد باغبانی و زیبایی بهار است . موضوع این نمایش دعوای غول و پیربابو بر سر نازخانم است که در نهایت به کشتی بین این دو می‌انجامد. زمان برگزاری نمایش از حدود نیمه دوم اسفند ماه آغاز می شود و برگزارکنندگان آن هدایایی مثل برنج، تخم مرغ، شیرینی و گاهی هم پول دریافت می کنند.

* در قوچان، هفده روز پیش از آمدن بهار، به دشت و صحرا می روند و سنگی را در محلی قرار می دهند. آنها یک یا دو هفته پس از عید دوباره به سراغ سنگ می آیند و اگر در زیر آن گیاه یا حشره ای ببینند آن را به نشان سال پر خیر و برکت می پندارند.

همچنین در فرهنگ قوچانی ها دو روز مانده به شب اول فروردین، به روز عرفه یا روز اموات مشهور است. آنها در این روز به یاد درگذشتگان شیر برنج تهیه می کنند و خیرات می دهند.

* در برخی از شهرهای آذربایجان، در روز خاصی سبزه کاشته می شود. آنها سومین چهارشنبه اسفندماه به خیس کردن و کاشتن گندم و عدس برای سبزه‌های نوروزی اختصاص می دهند.

زمان تحویل سال ۱۴۰۲

ساعت ۰۰ و ۵۴ دقیقه بامداد

در  روز سه شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲ هجری شمسی


میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)و روز مادر

حضرت فاطمه‌ زهرا (علیهاالسّلام) (۵ بعثت - ۱۱ ق)، دختر پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و خدیجه کبری (سلام‌الله‌علیها) وهمسر حضرت علی (علیه‌السلام) است. ایشان یکی از چهارده معصوم و جزو پنج تن آل عبا می‌باشد.در منابع تاریخی و روایی، درباره تاریخ تولد حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) اقوال مختلفی نقل شده است. قول مشهور این است که آن حضرت در بیستم ماه جمادی الثانی سال پنجم بعثت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) در مکه معظمه به دنیا آمد. 

شهادت حضرت فاطمه سلام ا... علیه

السلام علیک یا فاطمه زهرا (س )

حضرت فاطمه زهرا (س) یگانه دختر پیامبر و همسر امیرالمومنین علی (ع) بود که با کینه توزی اطرافیان ناخلف پیامبر به شهادت رسید. میان مورخان و سیره نگاران شیعه معروف است که آن حضرت در سوم جمادی الثانی یعنی 95 روز پس از رحلت پدر ارجمندش رسول خدا (ص) بر اثر ضرب و شتم ماموران دستگاه غاصب خلافت ، به مدت 40 روز بیمار و پس از آن، مظلومانه به شهادت رسید.بدین منظور ، این روز ، روز سوگواری و حزن و اندوه شیعیان و محبان اهل بیت (ع) است و آنان این واقعه جان سوز را به یادگار دلبندش حضرت حجت بن الحسین (ع) و به سادات بنی الّزهرا (س) تسلیت می گویند.

آرایش مناسب فصل زمستان

آرایش مخصوص فصل زمستان
همانطور که با تغییر فصل و کاهش دما در فصل زمستان لباس های داخل کمد خود را تغییر می دهید و لباس های گرم را جایگزین می کنید ، به همین ترتیب برای آنکه نوع آرایش شما و رنگ های آن با فصل های سال تناسب بیشتری داشته باشد بهتر است که آرایش خود را درهرفصل تغییر دهید. در فصل زمستان رنگ های سرد نسبت به رنگ های گرم غالب هستند. بهتر است در این فصل برای آرایش صورت بیشتر ازرنگ های گرم ، مانند قرمز - نارنجی - زرد و بنفش استفاده نمایید تا با رنگ های سرد موجود در طبیعت هارمونی بیشتری داشته باشد. در زیرچند نکته که در زمان آرایش در فصل زمستان باید رعایت شود را نام میبریم .

ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار | بانون برتر

میلاد میوه باغ وصل حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا(س)

افتخار آقای ابی عبدالله (ع)، پرستار کربلا، میراث دار خون شهدا

حضرت زینب کبری سلام و الله علیها گرامیداشت مقام پرستار

بر دوستداران خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام و

پرستاران متخلق به اخلاق بزرگ تاریخ اسلام مبارک باد !

آشنایی با تاریخچه شب یلدا


شب یلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیم کره شمالی زمین است. این شب به زمان بین غروب و آفتاب از 30 آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول دی (نخستین روز زمستان) اطلاق می شود.

ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام شب یلدا را جشن می گیرند. این شب در نیم کره شمالی با انقلاب زمستانی مصادف است به همین دلیل از آن زمان به بعد طول روز بیشتر و طول شب کوتاه تر می شود. واژه یلدا به معنای زایش زادروز و تولد است.ایرانیان باستان با این باور که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید روزها بلند ترمی شوند و تابش نور ایزدی افزونی می یابد آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش  خورشید می خواندند و برای آن جشن بزرگی بر پا می کردند و از این رو به دهمین ماه سال دی میگفتند که ماه تولد خورشید بود.

جمعه سیاه

جمعه سیاه یا بلک فرایدی از کی و چگونه ایجاد شد ؟

روز بعد از عید شکر گزاری و آخرین پنج شنبه ماه نوامبر است. این که اولین بار به چه دلیل نام این روز را به جمعه سیاه گذاشتند به درستی معلوم نیست. عده ای هم معتقدند نخستین بار این واژه برای توصیف بحران مالی وحشتناکی به کار رفت که در سال 1867میلادی آمریکا را درگیر خود کرده. بحرانی که در طی آن بازار طلا به شدت سقوط کرد. در آن سال بود که دو سرمایه دار معروف وال استریت ،جی گولد وجیم فیک با مشارکت هم تلاش کردند هرچه طلا در بازار آمریکا وجود دارد را بخرند تا قیمت آن را بالا ببرند.

نظرات

نوشته ای پیدا نشد

نوشتن نظر